Prodotti chimici ed alimentari per l'industria
ESSENTIAL OIL PEOPLE MINT
Pimpinella Anisum L.
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Perennial weed herbaceous plant with quadrangular section stem, oval, opposite leaves, with serrated edge that can reach half a meter in height, pink flowers that form small spike inflorescences. It is grown in vegetable gardens all over Italy, from the south to the plains and hills of the north. Mint was already mentioned in the Ebres papyrus (1550 BC) and has been found in numerous Egyptian tombs. Peppermint widespread and cultivated today for its perfume and aroma qualities, however, is a hybrid obtained around the mid-1700s in England.
The essential oil is obtained from the leaves with the method of steam distillation and a liquid with a color ranging from yellow to light green is obtained and emanates an intense and easily recognizable perfume.

PIANTA ORIGINALE mentha piperita L.
PARTE DELLA PIANTA UTILIZZATA, SOMMITÀ FIORITE
PESO MOLECOLARE 0
CAS 84082-70-2 ; 8006-90-4
EINECS 282-015-4
FEMA 2848
NUMERO DELLA TARIFFA DOGANALE 3301.24.10.00

SPECIFICHE
ASPETTO A 20°C LIQUIDO LIMPIDO
COLORE DA INCOLORE A GIALLO PALLIDO
ODORE DI MENTA, FRESCO
ROTAZIONE OTTICA (°) -30 / -10
DENSITÀ A 20°C (g/ml)) 0,900 - 0,910
INDICE REFRATIVO nd20 1,4550 - 1,4650
PUNTO DI INFIAMMABILITÀ (°C) 74
SOLUBILITÀ INSOLUBILE IN ACQUA

STABILITÀ ED IMMAGAZZINAGGIO
CONSERVARE IN RECIPIENTE BEN CHIUSO IN LUOGO FRESCO E ASCIUTTO, AL RIPARO DALLA LUCE. SE CONSERVATO PER PIÙ DI 24 MESI, LA QUALITÀ DEVE ESSERE VERIFICATA PRIMA DELL'USO.

nota olfattiva: fresca, mentolata, fredda;

nota gustativa: fredda, dolce, erbacea, lignea;

Costituenti Principali: 
mentolo: 30-55%
mentone: 12-32%
1,8-cineolo: 3-14%
isomentone: 1-10%
acetato di mentile: ≤ 10%
neomentolo: ≤ 10%
 
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